1. Wachtwoord vergeten ?
of
Oppassers, gastouders en ouders voor elkaar Oudermatch, de oppas site van Nederland

Over oudermatch

 • Wat biedt Oudermatch voor oppassers en gastouders?
  Een oppasser of gastouder kan via Oudermatch ouders in hun buurt vinden die op zoek zijn naar een kinderoppas en/of gastouder. Je kunt eenvoudig contact met ze opnemen, kennis maken en eventueel verdere oppas afspraken maken.
 • Brengt registratie op Oudermatch verplichtingen met zich mee?
  Nee, registreren is geheel vrijblijvend, gratis en brengt geen verplichtingen me zich mee. Zo kun je zelf bepalen of je ingaat op een uitnodiging tot kennismaking van ouders, oppassers en/of gastouders bij jou in de buurt. Het regelen van kinderoppas of opvang heb jij volledig zelf in de hand.
 • Wat biedt Oudermatch voor ouders?
  Oudermatch biedt ouders de mogelijkheid om kennis te maken met ouders, oppassers en/of gastouders uit de buurt om gezamenlijk de opvang te regelen. Dit kan bijvoorbeeld door samen als ouders gastouderopvang aan huis te nemen en de kosten daarvan te delen, af en toe op elkaars kinderen te passen, of wekelijks elkaars kinderen op te vangen als een van de ouders bijvoorbeeld een vrije dag heeft. Daarnaast kun je via oudermatch oppassers en gastouders in jouw buurt vinden om iets mee te regelen
 • Worden ouders, oppassers en gastouders gescreend door oudermatch?
  Je kan oudermatch zien als een online “ prikbord”. Wij controleren weliswaar regelmatig of er geen ongewenste berichten worden geplaatst maar het is aan ouders zelf om een selectie te maken van het aanbod op oudermatch. We raden je dan ook aan om nauwkeurig om te gaan met de selectie door bijvoorbeeld referenties op te vragen van oppassers en gastouders en een kennismakingsgesprek te hebben om een goed gevoel te krijgen van elkaar.
 • Heb ik nog steeds recht op kinderopvangtoeslag als ik de kosten deel met andere ouders?
  Bij gastouderopvang in het huis van één van de ouders is het ook mogelijk om de opvang te delen met een kind van een andere ouder, die dus elders woont. Beide ouders komen dan in aanmerking voor een kinderopvangtoeslag. Zie voor meer informatie http://www.toeslagen.nl.
  Als ouders geen kosten maken omdat zij via oudermatch elkaar hebben kunnen helpen bij de opvang hebben zij geen recht op toeslag. Kinderopvangtoeslag wordt immers alleen gegeven ter compensatie van gemaakte kosten.
 • Hoe kunnen anderen contact met mij opnemen?
  Anderen kunnen met jou contact opnemen als zij een premium lidmaatschap hebben afgesloten. Iemand stuurt een bericht via oudermatch naar jou en jij ontvangt hiervan een email van ons om jou daarop te attenderen. Je kunt berichten van anderen altijd gratis beantwoorden.
 • Wat kost Oudermatch?
  Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je berichten van anderen gratis inzien en gratis beantwoorden.

  Heb je een match gevonden en wil je zelf berichten naar anderen sturen? Dan kun je een premiumabonnement afsluiten.

  Abonnement ouders
  3 maanden € 24 (€ 8 per maand)
  12 maanden € 48 (€ 4 per maand)

  Abonnement oppassers / gastouders
  3 maanden € 15 (€ 5 per maand)
  12 maanden € 36 (€ 3 per maand)

  Een premium abonnementen wordt na afloop van de gekozen termijn automatisch verlengd met steeds 1 maand tegen het door jou gekozen maandtarief. Je zit nooit vast aan een abonnement. Opzeggen kan altijd zonder opzegtermijn.
 • Hoe leg ik contact met iemand?
  Door naar het profiel te gaan van iemand en te klikken op 'bericht sturen' kun je een bericht sturen naar die persoon. Je zult dan wel eerst een premiumlidmaatschap moeten afsluiten. Zodra jij het bericht hebt verzonden, sturen wij een email naar de betreffende persoon om hem/haar hiervan op de hoogte te stellen. Mensen naar wie jij een bericht stuurt, kunnen jou gratis antwoorden.

  Wij delen nooit jouw contactgegevens met andere personen op oudermatch zoals een adres, email of telefoonnummer. Het is dus aan jou om die aan de ander door te geven.

Mijn account

Privacy

 • Zijn mijn persoonsgegevens veilig opgeslagen?
  Wij hechten veel belang aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. De website is daarom extra beschermd. Om het verkeer van bezoeker naar server te beveiligingen zodat deze niet door kwaadwillende personen kan worden onderschept is de website beschermd met een zogenaamd SSL-certificaat. Dit certificaat versleutelt informatie die heen en weer wordt gezonden, en is in de volksmond beter bekend als “het slotje” in de browser of de “https variant” van een website.
 • Zijn mijn persoons en adresgegevens zichtbaar voor anderen?
  Alleen jouw voornaam en foto zijn zichtbaar voor andere gebruikers. Je adresgegevens blijven afgeschermd en zijn niet zichtbaar voor anderen.
 • Waar worden mijn adresgegevens voor gebruikt?
  Jouw adres gegevens worden gebruikt om andere geregistreerde gebruikers bij benadering te tonen waar je woont door een icoontje op de kaart te plaatsten in jouw buurt. Zo kan een andere ouder, oppasser of gastouder je als buurtbewoner herkennen en je eventueel via de oudermatch site benaderen. Wij zullen jouw straat en huisnummer nooit tonen. Evenmin zullen wij jouw adresgegevens nooit en te nimmer aan derden verstrekken.
Registreer gratis 2 min
 1. Voor- / achternaam
  Alleen je voornaam is zichtbaar voor andere gebruikers.
 2.  

 3.  

 4. Inschrijfmogelijkheden

  Ouder
  Vink dit aan als je een ouder bent en op zoek bent naar andere ouders, gastouders of oppassers in jouw buurt.

  Oppasser/gastouder
  Vink dit aan als je een oppasser of gastouder bent en je graag jouw oppas diensten aan ouders bij jou in de omgeving wilt aanbieden.

 5. Emailadres
  Je emailadres is niet zichtbaar voor andere gebruikers.
 6. Door u te registreren gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacy Statement
Bekend van