appel yoghurt snackIn dit artikel laten we 5 gezonde en lekkere snacks zien voor na schooltijd. Niet te groot, want je (oppas)kind moet ’s avonds ook nog eten. Deze snacks zijn zo simpel mogelijk, zodat je ze super snel kan klaarmaken, met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. 

groentedip

  1. Groente met dip

Gezonder kan bijna niet: rauwe of gekookte groente dippen in een sausje. Komkommer, paprika of wortel is het makkelijkst, kort (!) gekookte broccoli of bloemkool is ook heel lekker en gezond. Als dipsaus maak je bijvoorbeeld hummus, guacamole of yoghurtdip. Op de website van AH vind je een recept voor een uitgebreide groenteschotel met avocado-yoghurtdip, en bij Uit Pauline’s keuken vind je een simpel recept voor yoghurtdip, met ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. 

mieren op een boomstam

2. Mieren op een boomstam

Verrassend lekker! En simpel: neem een stengel selderij, besmeer met pindakaas, en leg er een paar rozijntjes op. Dit idee vonden we bij I am a Foodie, op dit blog vind je nog meer snelle en gezonde tussendoortjes.

appel yoghurt snack

3. Appels in dip

Deze dingen heb je vast ook wel in huis: appel, kaneel, yoghurt, honing en pindakaas. Hiermee maak je een appel met yoghurtdip. Je verwarmt de pindakaas even in de magnetron, waardoor hij zachter wordt en makkelijker te mengen met de yoghurt. Het hele recept vind je op Skinnymom.com.

popcorn2

4. Popcorn!

Bij popcorn denk je aan cola en films, maar eigenlijk is popcorn gewoon gemaakt van mais. Groente dus! Het gezondst is het als je popcorn zelf maakt, zonder (te veel) zout en suiker. Je kan popcorn heel makkelijk zelf maken in een papieren zak in de magnetron, op het blog Feud en Fries vind je een uitgebreide stap-voor-stap beschrijving.

mini wraps

5. Mini-wraps

Altijd handig om in huis te hebben, want houdbaar: kleine wraps. Je kan er alles op doen wat je nog hebt liggen: groente, vlees, vis. Op het kookblog Lekker en simpel vind je een makkelijk recept voor pesto wraps met kip en rucola.