De oppassite Oppassers.nl, bestaande uit 50.000 oppassers en ouders, is overgenomen door concurrent Sitly.nl. Sitly zelf telde al 180.000 leden in Nederland en zal met de overname de marktleiderspositie verder uitbouwen. Sinds 2013 is het aantal gezinnen dat kiest voor een oppas in plaats van een kinderdagverblijf explosief gestegen.

“Van 10.000 leden in 2012 zaten we binnen 3 jaar op een community van 180.000 leden. Deze trend zien we niet alleen in Nederland, maar ook in Italië, Spanje en Scandinavië waar we hetzelfde concept hebben uitgerold.”, aldus Jules van Bruggen

 

Bezuinigingen in de sector leidde tot massale verschuiving

Ouders krijgen sinds 2012 aanzienlijk minder kinderopvangtoeslag voor de kinderopvang. Dit leidde tot een massale verschuiving van ouders die naar alternatieve opvangmogelijkheden op zoek gingen. Zowel Sitly.nl als Oppassers.nl maakte een forse groei door, zagen zowel Sitly directeur Jules van Bruggen als ondernemer achter Oppassers.nl Bart Kappenburg.

Overname

Oppassers.nl oprichter Bart Kappenburg ziet de verkoop als een gezonde ontwikkeling om deze markt te consolideren.

“Wij zijn in een gat in de markt gesprongen en hebben een mooie groei mogen meemaken. De markt is inmiddels behoorlijk concurrerend. Een consolidatie is volgens mij niet meer dan logisch. Daarbij heeft onze andere venture Conversify, dat een stormachtige groei door maakt, onze volledige aandacht nodig. We zijn dan ook blij dat Oppassers.nl een mooi thuis vindt onder de hoede van Sitly, in onze ogen de nummer 1 van Nederland op dit gebied.” 

Sitly.nl oprichter Jules van Bruggen: “Wat ooit begon als een hobbyproject om ons eigen kinderopvangprobleem op te lossen, is nu uitgegroeid tot een platform van ouders, oppassers en gastouders met meer dan 500.000 leden in 5 landen. We voorzien zelfs een 60% groei in ledenaantal volgend jaar.” 

Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.

 

Over Sitly.nl Sitly is onderdeel van de 2care4kids Group en is naast Nederland ook actief in Italië, Spanje, Noorwegen en Finland. Het komende jaar zal in het teken staan van verdergaande internationale uitrol.

Sitly brengt ouders uit heel Nederland in contact met oppassers, gastouders en andere ouders. Naast het vinden van een oppas of gastouder kunnen ouders ook met elkaar in contact komen om onderling de opvang te regelen. 

De 2care4kids Group is opgericht in 2012 en groeit inmiddels met 25.000 nieuwe leden per maand.

Over Oppassers.nl
Oppassers.nl was onderdeel Inversive Media, exploitant van verschillende online concepten zoals Conversify (een omzetverhogende persuasion tool voor e-commerce), Kamer.nl (vraag en aanbod van studentenkamers) en Tafelreserveren.nl (tafels reserveren in heel Nederland).

Meer informatie
Jules van Bruggen
Directeur 2care4kids group
E: jules@sitly.nl


Ben je op zoek naar een oppas, gastouder of naar een oppasbaantje? Registreer je dan gratis op Sitly en krijg toegang tot alle profielen!