Hebben jouw (oppas)kinderen ook zo ongelofelijk veel speelgoed? Tientallen knuffels, dozen vol plastic spul en minimaal vijf bellenblazers, herkenbaar? En dan is Sinterklaas nog niet eens in het land… Wat geef je deze kinderen nou? In dit artikel 6 schoencadeautjes voor kinderen die alles al hebben.  

1. Bioscoopbonnen

Welk kind houdt er niet van de bioscoop? Kies samen een leuke film uit voor in de kerstvakantie, of laat je kind zelf kiezen wie hij wil uitnodigen om mee te gaan naar de film. Andere leuke opties zijn kaartjes voor het zwembad, de dierentuin of een museum. Een ervaring is juist heel leuk om te krijgen en kunnen ze zich vaak langer herinneren dan een klein speelgoedje wat na twee dagen alweer aan de kant ligt. 

2. Cadeau voor een ander kind 

Niet alle kinderen worden zo ruim bedeeld met Sinterklaas. Sterker nog, er zijn een heleboel kinderen die niets krijgen. Overweeg daarom eens om één van de Sinterklaascadeaus te geven aan een kind dat het écht nodig heeft.  Kinderen kunnen al goed begrijpen dat andere kinderen het minder hebben dan wij, en zijn hier vaak ook erg mee begaan.  Maak een mooi kaartje voor je kinderen (en versier dat eventueel met wat chocolademuntjes), waarop staat dat je een donatie doet aan de Sinterklaasbank

3. Een fotoboekje

Maak een fotoboekje voor je kind met hoogtepunten uit het afgelopen jaar. Maak het jezelf niet te moeilijk: kies een stuk of twintig leuke foto’s, plak ze in en schrijf er korte teksten bij, of maak een klein digitaal boekje dat je laat printen. Bij Albelli kan je bijvoorbeeld een klein uitvouwfotoboekje laten maken met 22 foto’s, perfect voor in de schoen!

4. Zaadjes voor bloemen

Geef een zakje zaadjes, veel kinderen vinden het leuk om zelf bloemen of kruidenplantjes te verzorgen. Een zakje zaadjes haal je al voor weinig bij een tuincentrum of bloemenwinkel. Misschien kan er ook nog een leuk bloempotje bij?

5. Muziekinstrumenten

Een gitaar is misschien iets te groot voor in de schoen, maar er zijn genoeg andere kleine muziekinstrumenten zoals castagnetten, een mondharmonica, sambabal, triangel of een egg shaker, waarmee je een ritme kan aangeven. Bij de Kindermuziekwinkel kan je vanaf de bank bestellen. Als het niet je eigen kinderen zijn: wel eerst even met de ouders overleggen!

6. Koekjes-bakpakket

Je kan in verschillende winkels potten of pakketten kopen waar je zelf koekjes mee kan bakken, maar je kan natuurlijk ook heel simpel zelf een koekjes-pakket samenstellen. Eieren, een zakje meel, suiker en een blokje boter in bakpapier, strikje erom en klaar is je koekjes-bakpakket. Om het bijzonder te maken kan je nog wat chocoladedruppels of m&m’s toevoegen, of eetbare glitters (leuk voor kerst!). Liever geen koekjes? Verzamel de ingrediënten voor wat lekkere hartige Sinterklaas-hapjes, zodat je dat samen kan gaan maken en opeten.

Meer ideeën voor schoencadeautjes? Laat het weten in de comments!