Zelf thuis sneeuw maken in de winter voor je kinderen

sneeuw maken van zoutHet is weer winter in Nederland! Maar jammer genoeg voor veel kinderen laat de sneeuw het hier vaak afweten. Toen mijn kinderen de afgelopen week Frozen hadden gezien, vroegen ze of ik ook sneeuw kon maken. Helaas moest ik ze teleurstellen. Maar hoewel ik het buiten niet kan laten sneeuwen, kunnen we wel sneeuw maken om mee te spelen. Hieronder een paar tips op een rij!

Lees verder

De thuisblijvende vader als rolmodel

zweedse fotograaf, johan bävman, rolmodelDe Zweedse fotograaf Johan Bävman kwam er door onderzoek achter dat kinderen hun vader pas op de vijfde plek zetten, als het gaat om de vraag naar wie ze toe gaan voor troost. En dat was zelfs ná het alternatief van naar niemand toegaan. Dat vond hij schokkend. Tijd voor een nieuw rolmodel waar vaders inspiratie uit kunnen halen, vond hij.  Lees verder

Mama tijgert uit kamertje van kind, video gaat viral

moeder,tijgeren,viralJe kent dat wel. Dat moment dat je kind in slaap is, jij de kamer wil verlaten, en op het moment dat je bijna bij de deur bent wordt je kind weer wakker. Kun je weer terug naar het kinderbed, en begint het ritueel van voren af aan.

Op een zeker moment ontwikkel je dan vluchtmogelijkheden zodat je toch weer naar beneden kan, en je kind blijft slapen. Maar Caryn Morris uit Zuid-Afrika had wel een heel bijzondere manier van ontsnappen. Lees verder

5 creatieve ideeën voor het opruimen van speelgoed

potten met speelgoeddierenWelk kind houdt er nu niet van speelgoed? Speelgoed is goed voor de ontwikkeling en creativiteit, maar heeft ook een keerzijde: het kan voor een hoop rommel zorgen. Dit geldt zeker voor klein speelgoed zoals LEGO en autootjes. In dit artikel geven we je tips om het netjes te houden- en je kunt er nog creatief mee aan de slag ook! Lees verder voor 5 creatieve tips voor het opruimen van speelgoed.

Lees verder

Kerstballen van piepschuim maken en nog meer kerstboom ideeën!

dennenappels schilderen, kerstversiering

Nu het buiten koud en nat is, moeten we als ouders en oppassers iets creatiever zijn om de kinderen te vermaken. De speeltuin is voor onszelf ook geen pretje, dus we blijven liever lekker binnen. Zelf kerstversiering maken vinden veel kinderen leuk. Als je een klein beetje investeert in de materialen hoef je dit jaar geen nieuwe kerstballen te kopen. En het mooiste is dat ze niet zo gemakkelijk kapot kunnen vallen. In dit artikel 4 ideeën voor verschillende leeftijden. Iedereen mag meedoen!

Lees verder