5 creatieve ideeën voor het opruimen van speelgoed

potten met speelgoeddierenWelk kind houdt er nu niet van speelgoed? Speelgoed is goed voor de ontwikkeling en creativiteit, maar heeft ook een keerzijde: het kan voor een hoop rommel zorgen. Dit geldt zeker voor klein speelgoed zoals LEGO en autootjes. In dit artikel geven we je tips om het netjes te houden- en je kunt er nog creatief mee aan de slag ook! Lees verder voor 5 creatieve tips voor het opruimen van speelgoed.

Lees verder

Kerstballen van piepschuim maken en nog meer kerstboom ideeën!

dennenappels schilderen, kerstversiering

Nu het buiten koud en nat is, moeten we als ouders en oppassers iets creatiever zijn om de kinderen te vermaken. De speeltuin is voor onszelf ook geen pretje, dus we blijven liever lekker binnen. Zelf kerstversiering maken vinden veel kinderen leuk. Als je een klein beetje investeert in de materialen hoef je dit jaar geen nieuwe kerstballen te kopen. En het mooiste is dat ze niet zo gemakkelijk kapot kunnen vallen. In dit artikel 4 ideeën voor verschillende leeftijden. Iedereen mag meedoen!

Lees verder

De allerleukste surprises voor kinderen maak je zo!

minions surprisesSinterklaas is weer in het land, en dat betekent surprises knutselen! Maar wat maak je nou en welke surprises zijn niet zo moeilijk? Het belangrijkst is natuurlijk dat je surprise aansluit bij het kind waarvoor de surprise moet worden gemaakt. Je kunt altijd het idee van een verlanglijstje af halen. Maar er zijn een paar universele surprises die bijna elk kind wel kan waarderen, of die gemakkelijk aan te passen zijn aan de gevraagde wensen. Wij zetten er een aantal op een rij. Lees verder

Gezonde ontbijtjes voor kinderen: 5 tips

ontbijt ijsjes, gezonde ontbijtjes voor kinderen
Van 7 tot en met 11 november is het weer zover: de week van het Nationaal Schoolontbijt! Hierin staat het  belang van ontbijten centraal. Oudermatch.nl helpt graag een handje mee, door simpele en gezonde ontbijtjes voor kinderen op een rijtje te zetten. Ontbijten hoeft namelijk niet heel veel tijd te kosten. En wat is er nou leuker dan te ontbijten met pizza of ijsjes?

Lees verder

Ik zoek een oppas na mijn verhuizing (2)

oppas , kinderen, houten trein

Linda is op zoek naar een oppas voor haar kinderen. Maar omdat ze verhuisd is, is haar kennissenkring niet heel groot. Dus de zoektocht is niet gemakkelijk. Via Oudermatch.nl probeert zij haar perfecte oppas te vinden. Liefst één met ervaring. Deel 2: Ze gaat zelf berichten sturen naar oppassers. Waar let ze op? Lees verder