gezond fruit ijs traktatie

Ik schreef al eerder een artikel met 5 originele traktaties voor op school. Inmiddels heb ik alweer zo veel originele traktaties voorbij zien komen dat ik graag nog een lijstje met jullie wil delen, deze keer met extra simpele traktaties. Ik ben enorm fan van printables, dit zijn ontwerpen die je zelf kan printen en uitknippen, zo maak je heel makkelijk een vrolijke traktatie. 

gezond fruit ijs traktatie

1. Gezond

Het fruit-ijsje op de foto hierboven heeft het allemaal: vrolijk, fris en lekker. Doordat het fruit in een papieren cupcake-vormpje zit wordt het ijsbekertje niet klef. Om het af te maken kan je hier een toefje ongezoete slagroom of crème fraiche op doen, in de zomer kan je deze traktatie ook maken met rood fruit, nog lekkerder. Als je de bekertjes niet vult worden ze topzwaar, dit kan je voorkomen door ze te vullen met bijvoorbeeld rijst. De uitgebreide beschrijving vind je bij Bakers Royale.

trakteren auto's

2. Makkelijk: printen

Een printable is een makkelijke manier om een originele traktatie te maken. Je hoeft niet urenlang te knutselen, alleen wat knippen en plakken is voldoende, en toch heb je een originele en mooie traktatie. Op het blog Typisch Mies vond ik deze printable, die je op een doosje rozijnen of smarties kan plakken, maar je kan natuurlijk ook heel makkelijk je eigen ontwerp maken met de naam en de leeftijd van je kind, en een stoere piraat of een vrolijk clowntje.

appel auto traktatie

3. Simpel en gezond

Extreem simpel maar het ziet er zo mooi uit, deze autootjes van appel en fruit. Maak de traktatie kort van te voren om te voorkomen dat de appels en druiven bruin worden, en besprenkel ze ruim met citroensap. De instructies voor dit appelautootje vind je bij Benton Better Lunches.

space cowboys traktatie

4. Gezond en vrolijk

Op het blog Mood Kids vind je oneindig veel leuke ideeën voor traktaties, vooral de rubriek van Nikki Hateley is heel leuk: ze post elke maand een printable om een traktatie mee te maken, zoals de space cowboys op het plaatje hierboven. Deze en nog veel meer vrolijke en stoere printables kan je gratis printen op de website van Mood Kids.

zwembad traktatie

5. Zwembad

Een andere leuke printable die je voor heel weinig geld kan bestellen is dit zwembad van Geny Trakteert. Je knipt de zwemmers uit en stopt ze elk in een donut, je krijgt zelfs blauw papier bij je bestelling om het zwembad compleet te maken. Deze traktatie is niet bepaald gezond maar het ziet er zo vrolijk uit dat ik hem er toch bij heb gezet. Misschien zou je het ook met ananas kunnen maken, of probeer dit gezonde recept voor suikervrije donuts uit de oven.