Met je smartphone het bos in!

kikker smartphone 600x250Deze week is het boek Met je smartphone het bos in verschenen. Dit boek staat vol met tips en apps waarmee kinderen de natuur kunnen ontdekken. Leuk en leerzaam nu de lente eraan komt! 

De lente komt eraan, dat betekent lammetjes, buiten spelen en kikkervisjes vangen. Vooral dat laatste is een gegarandeerd succes bij kinderen, en heel simpel om zelf te doen. Het enige dat je nodig hebt is een emmer en een schepnet, en een sloot met kikkervisjes natuurlijk.

Als je kind liever met een smartphone of tablet speelt dan buiten te spelen, is het boek Met je smartphone het bos in van Jolanda Pikkaart een aanrader. Dit boek staat vol ideeën en tips om kinderen kennis te laten maken met de natuur, met behulp van allerlei apps. Ook op de website van Met je smartphone het bos in staan veel links naar interessante apps en websites voor kinderen.

Eén van de ideeën uit het boek is geocaching, een soort schatzoeken met GPS. Een populaire hobby, ook onder volwassenen trouwens! Door heel Nederland staan kistjes (geocaches) verstopt met kleine schatten erin. Je vindt ze door de speurtochten te volgen die je kan downloaden met de geocaching-app voor je smartphone. Als je de schat gevonden hebt noteer je je naam in het logboek, en laat je iets leuks achter voor de volgende schatzoeker.

En wist je dat je braakballen van uilen gewoon online kan bestellen? De Zoogdiervereniging biedt een muizen en uilen CSI pakket aan, met braakballen en informatie zodat je kan uitzoeken welke soort muizen de uil gegeten heeft. Dit onderzoek je door met een pincet de braakbal uit elkaar te halen en te speuren naar botjes en andere onderdelen. Onwijs spannend en leerzaam!

Foto: © Kirsten van Miltenburg-Jonkers

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *